В края на работния ден, когато стресът ни дойде в повече

В края на работния ден, когато стресът ни дойде в повече
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Със сигурност днес цял ден сте доволни, че е петък и предвкусвате предстоящия уикенд.

Понякога обаче именно петъците са особено тежки, тъй като вече сте уморени и стресирани от цялата работна седмица, а често се налага и да свършите много от отлаганата през другите дни работа.

Ако денят ви е бил наистина напрегнат и стресиран, то ще се опитаме да ви предложим няколко начин, които да ви помогнат да релаксирате, да се почувствате по-спокойни и щастливи.

Като начало се отдайте на приятни мисли. Да, седмицата е била тежка и наистина вече сте изнервени, но си помислете колко хубав може да бъде уикенда. Запланувайте нещо весело, което да правите през съботата и неделята.

Може да си организирате малка екскурзия някъде близо до града, която ще ви помогне да избягате от градската реалност и да се насладите на пълноценна почивка.

Ако сте ценители на добрата храна, си направете кулинарен празник. Запланувайте какво искате да си сготвите през уикенда и минете са напазарувате нужните продукти. Много дами се чувстват наистина по-добре, когато се завъртят в кухнята и изпълнят успешно някоя отдавна набелязана рецепта.

Поканете приятели на гости и се насладете заедно на кулинарните изкушения, които сте забъркали.

Ако не ви се занимава с готвене и няма да имате време дори за малко пътуване, то може да се отправите към спортната зала и да прекарате един час в тренировка. Дали ще е зумба, аеробика, пилатес, йога, плуване или фитнес, няма значение, важното е да е движение, защото тогава в организма се отделя хормона ендорфин, който е по-известен като хормона на щастието.

Освен това един час движение ще ви накара да се почувствате по-добре и да сте с ясното съзнание, че сте направили нещо хубаво за себе си.

Ако пък уморат6а ви е дошла наистина в повече, то приберете се у дома, направете си купа с пуканки и изгледайте някоя комедия или романтичен филм. Може да си отворите и бутилка вино. Дори само една чаша ще ви помогне да се отпуснете и да се почувствате по-добре след дълъг и изморителен ден.

Направете нещо добро за някого, от това няма как вие самите да не се почувствате по-добре.

Винаги помнете, че колкото и зле да се чувствате, това ще е временно и ще настъпят пак щастливи моменти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти