Стартира петото издание на "София диша"

Момент от изданието на фестивала, провело се през 2012 г.
Снимка: БГНЕС/Петко Налбантов

Кино, в което сам решаваш какво да се случи, електрически автомобили, инсталация, произвеждаща електричество и собственик на терен на Луната ще са само част от акцентите на тазгодишната "София диша".

През 2014 г. месец август има пет недели и по тази причина ежегодният летен фестивал ще се проведе не обичайните четири, а пет пъти.

Юбилейното издание на "София диша" ще се състои на кръстовището, известно като "Малките 5 кьошета" (3 август) и на улиците "Ангел Кънчев" (10 август), "Пиротска" (17 август), "Оборище" (24 август) и "Шишман" (31 август). Кога и как ще бъдат затваряни улиците и по какъв начин ще бъде организирано движението можете да разберете тук.

Както винаги досега, всеки от дните на фестивала ще има своя основна тема – екология, литература, визуални изкуства и музика и танц. Уникалната последна неделя, която ще се проведе на емблематичната столична улица "Шишман" ще се нарича "Световна столица" и в нея ще вземат участие чуждестранни артисти, живеещи в София и български такива, но живеещи в чужбина.

Очаква се и звездно присъствие, но кой точно ще се появи на заключителния хепънинг организаторите все още пазят в строга тайна.

* Пълната програма на фестивала можете да откриете тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти