Време за четене: Любов и секс в Древен Рим

Време за четене: Любов и секс в Древен Рим
Снимка: netinfo

На 21 декември излезе от печат „Любов и секс в Древен Рим“, още едно интригуващо заглавие от автора на „Един ден в Древен Рим” – Алберто Анджела.

Как са се обичали древните римляни? Как са се целували? Носели ли са червени рози на първата среща? Какво е ставало през първата брачна нощ?

Какви трикове са използвали жените, за да съблазнят мъжете? И как са им изневерявали?

Какви са били предпочитаните пози в леглото? Съществували ли са бельо, луксозни проститутки, афродизиаци и секс играчки? Отговорите на всички тези въпроси, а и на още много други, ще намерим между кориците на настоящата книга.

Това е книга за историята и любовта. Тя ни кара, тласкани от силата на нашето любопитство, да се потопим в далечен и привлекателен свят.

В нея изкусността на белетристиката е съчетана с точността на историческото изследване.

Авторът стъпва върху познание, почерпено от археологически обекти, лабораторни данни, редица постижения на науката за античността, древни текстове, стотици артефакти от музеите, фрески, статуи и графити от Помпей и Херкулан.

Какъв е неговият метод ли? Той е нашият екскурзовод. Представете си, че сме се върнали назад във времето и сме се озовали на площад в Древен Рим.

Авторът ни повежда след различни хора от тогавашното общество: влюбена двойка; млада аристократка, посещаваща известен гладиатор; баща, който придружава сина си в „сексуалния му прощъпулник”; елитна проститутка в нейното ежедневие...

Постепенно си даваме сметка, че любовта и сексът преди 2000 години невероятно много приличат на сегашните. Но и доста се различават…

За автора:
Алберто Анджела (1962) е италиански палеонтолог, журналист, документалист и блестящ популяризатор. От дете обикаля света с баща си, известния телевизионен журналист Пиеро Анджела, научава няколко европейски езика и придобива огромна космополитна култура. Автор е – съвместно с баща си и самостоятелно – на десетина научнопопулярни труда, сътрудничи на вестниците „Ла Стампа“, „Айроне“, „Епока“, води предаването „Одисей“ по италианската телевизия RAI.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти