В света на древните богове и богини

В света на древните богове и богини
Снимка: netinfo

Искате да запознаете детето с гръцката митология? Да му обясните кои са титаните? Кои са олимпийците и героите, постигнали безсмъртие?

Книгата "Вечната гръцка митология" на "Нешънъл Джеографик" от издателство "Егмонт България" (на книжния пазар от 31 юли) ще ви предложи тези отговори по увлекателен и достъпен начин.

Изданието събира 25 истории на най-прочутите древногръцки богове – от изначалните божества, сътворили света, до завистливите богини, за които красотата е най-важното.

Класическите предания за богове и богини като Зевс, Афродита, Аполон и Атина и герои и чудовища като Херакъл, Персей и Медуза се събуждат за нов живот в красивото издание. Пресъздадени в приказно-лиричен стил от авторката Дона Джо Наполи и впечатляващите илюстрации на художничката Кристина Балит, те със сигурност ще заинтригуват и пленят детското въображение.

На страниците му малките читателите ще открият още "родословно дърво" на основните гръцки божества, карта на Древна Гърция, сравнение между имената на боговете в гръцката и римската митологии и богати илюстрации, които проследяват историята на света от неговото създаване до легендарната Троянска война.

Едно е сигурно – "Вечната гръцка митология" е книга, която ще остави в читателите, малки и големи, желание да не излизат от лабиринта на приказките. И несъмнено ще се превърне в съкровище на семейната библиотека.

За авторите:

Дона Джо Наполи е популярен автор на детски книги в САЩ. Тя е бакалавър по математика и магистър по романски езици и литература на университета „Харвард”. Носител е на редица литературни награди за своите сборници с поезия, романи и кратки разкази за деца. Сред отличените й книга са Stones in Water и Alligator Bayou. Живее във Филаделфия, Пенсилвания.

Кристина Балит е създала илюстрациите на множество детски книги, сред които Atlantis и Escape from Pompeii. Преди да се отдаде на призванието си, художничката завършва Гимназията по изкуства в Челси и следва в Кралския колеж по изкуства в Лондон. Живее в Кент, Великобриатания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти