Как жената създаде мъжа

Как жената създаде мъжа
Снимка: netinfo

Дали е достатъчно просто да обичаме безкрайно децата си? Дали безпрекословните ни и безгранични чувства не крият рискове?

Особено когато става дума за така амбивалентните отношения между майка и син. В книгата си „Майки и синове“ Вероник Моралди насърчава всяка майка на момче да се замисли до какви възможни капани и грешки понякога довежда нейната силна обич.

Психоложката анализира възможно ли е една жена да отгледа и възпита мъж и търси отговор нa трудния за много майки въпрос – как да дадем свобода на сина, как да го направим самостоятелен.

Моралди насърчава и синовете да се замислят каква личност са станали, как майка им е повлияла на избора им на образование, кариера, начин на живот, прекалено зависими или самостоятелни са днес, как да се справят, ако връзката с майка им е била трудна и обременяваща, как отношенията с нея влияят на любовния и сексуалния им живот, как да не преповтарят модела от детството във всяка своя връзка.

„Майки и синове“ е задълбочен анализ на отношенията майка-син, който не само разнищва всекидневни ситуации като как да говорим със сина, как да му оставим пълноценно време с баща му, как да го направим отговорен, как да го възпитаваме, ако сме самотна майка, но стига и до изследване на крайностите като подсъзнателните сексуални желания, невъзможността да се отърсиш от смъртта на майката и дори майцеубийството.

Представени са портрети на майки от прекалено грижовната и любящата, през контролиращата и свръхзакрилящата, до алкохоличката и малтретиращата, както и синовете, които „вървят с комплект с тях“.

Изследването на Вероник Моралди показва какво огромно влияние имат майките върху емоционалния, социалния и сексуалния живот на синовете и как понякога прекалената обсебеност от страна на майката и точно противоположната прекалена незаинтересованост са еднакво пагубни за психиката на сина.

Книгата се опитва да отговори на изключително важните въпроси: как една жена да създаде мъж, как да отгледа син?

Как майката и синът да се разделят? Как майката да “освободи” сина?

Как връзката им да се развива във времето?

Може ли да остареят заедно? Какви усилия са нужни от страна и на майката, и на сина, за да се възстанови една връзка?

Защото, когато човек овладее връзката, овладява и чувствата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти