Eдин принц без царство

Eдин принц без царство
Снимка: Издателство „Емас“

Вангó. Между небето и земята“, първата част от историята за едно момче в търсене на отговори, ни остави без дъх. Тази история е едно неочаквано вълнуващо пътешествие – Вангó се опитва да открие кой е, какво се е случило със семейството му, откъде произлиза… и защо през целия му живот го тормози чувството, че някой го следи и преценява.

Чувство, което се оказва и самата реалност. Обвитият в мистерия Вангó се впуска по пътя на своята истина, вплетена в реални исторически събития, намесени са истински личности, както и съвсем истинският Цепелин на Хуго Екенер. Сега издателство „Емас“ пуска на български „Вангó. Един принц без царство“, за да завърши пътешествието.

За книгата
Ню Йорк, 1936-а. Вангó прави отчаяни опити да намери човека, на чиято съвест тежат родителите му. Човекът, който може да му разкрие тайната на нощта, в която те са загинали. Но човекът, Кафарело, междувременно е станал величие в подземния свят на Ню Йорк и знае как да укрива следите си.

А Ванго отново е преследван, без да знае кои са преследвачите му и какво искат от него... Желанието да разкрие мистерията около своя произход го връща в Европа, където вече бушува Втората световна война.

Изчезнала е Мадмоазел, изоставен е манастирът на острова, неговото убежище... Но там го чака писмо и следа към тайната. А тя е невероятна, тя е ужасяваща, в нея има пръст не кой да е, ами самият Сталин.

За автора
Преди да се заеме с писането на книги за деца, Тимоте дьо Фомбел е бил драматург.
През 2006 година издава дебютния си роман, първата част от поредицата „Тоби Лолнес”, и с него жъне огромни успехи. Книгите за Тоби са преведени на 29 езика, печелят точно 20 награди и първата е в процес на филмиране.

С новата си поредица, „Вангó”, Дьо Фомбел отново доказва майсторството си – дава ни възможност да се потопим в спиращо дъха действие, примесено с международен шпионаж, мистериозно убийство, подправено с бележити личности и моменти от историята, а освен това ни среща с един от най-фантастично притегателните главни герои. Книгата е удостоена с Наградата на Германия за детско-юношеска литература.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти