Кое е българското предложение за "Оскар"

Кадър от филма
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националният съвет за кино, в ролята си на комисия по определянето на български филм за участие в надпреварата за наградите на Американската филмова академия "Оскар", избра това да бъде филмът "Кецове" на режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов, съобщиха от НФЦ.

"Кецове" е дебют на двамата млади режисьори и е продукция на "Гала филм", с подкрепата на програма МЕДИА на ЕС, ИА Национален филмов център и Българска национална телевизия.

Филмът е гледан от над 42 000 зрители по кината, а успешното му разпространение в страната продължава.

"Кецове" бе селекциониран от Московския международен фестивал в официалния конкурс, където беше удостоен с почетен диплом на главното жури и награда и диплом на руските киноклубове.

Беше показан и на международния кинофестивал в Карлови Вари в програмата "На Изток от Запад", както и на фестивалите в Манхайм, програма competition discovery, и в официалната селекция на фестивала в Маракеш.

На годишните награди на Българската филмова академия 2012 филмът получи награда за филмова музика.

"Кецове" е селекциониран и за Европейските филмови награди.

Филмът разказва за шестима младежи, които искат да избягат от своите провали - в семейството, любовта, парите, амбициите, срещите с различните от тях.

Те бягат от града, завладян от същите тези различни. Всеки от шестимата се отправя на изток от ада, колкото се може по-далече, край морския бряг, на чист и девствен плаж.

Тук пътищата на шестимата се пресичат и откриват пред всекиго от тях надежда за ново начало. Но дали такова бягство е възможно? 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти