Кога настъпват кризите в брака

Любовта ни "виси на косъм"
Снимка: Thinkstock

Третата, четвъртата и дванадесетата година от брака са най-критични за семейните отношения, показва ново международно проучване, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС".

Изследването развенчава теорията, че седмата година е крайъгълен камък в отношенията между двойките, както се смяташе досега.

След проведените интервюта с редица мъже и жени експертите установили, че повечето от тях не са съгласни с утвърденото вече схващане, че разводът е най-вероятен след седмата година.

50% от анкетираните по-скоро са на мнение, че най-сериозните сътресения между партньорите настъпват през третата или четвъртата година от брака, а най-честата причина за това е появата на децата. След раждането на първото момиче или момче разправиите и стресът се увеличават, което е тежко емоционално препятствие за болшинството от семействата, показват данните.

Половината от участниците в допитването обаче не могат да приемат и факта, че след повече от десет години съвместно съжителство с някого – те ще се разведат поради "непреодолими различия", заключват социолозите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти