Експресен и успешен макиаж

Експресен и успешен макиаж
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

За много хора ранното ставане сутрин е истински проблем. С подлъгващото "Само още пет минтутки" се случва често да се успим и когато отново погледнем часовника, да осъзнаем, че сме закъснели за работа.

Как да изглеждаме добре дори в тези моменти?

Като начало наплискайте лицето си със студена вода, това ще го освежи, а и ще помогне на зоната около очите, ако се е подула от съня, да се успокои.

Нанесете хидратиращ крем и докато чакате той да попие в кожата, може да се заемете косата.

Щом закъснявате, значи нямате време за преса, сешоар или маша, тогава най-лесният начин тя да изглежда добре, е да я вдигнете на висока конска опашка или да я приберете настрани с няколко фиби (ако е по-къса).

След това нанесете фон дьо тен или основа за изравняване на тена.

Ако кожата ви изглежда достатъчно добре и без тези продукти, то сложете само малко руж на скулите, колкото лицето да изглежда свежо.

Забравете за сенки, очна линия или молив. С няколко движения на ръката нанесете спирала на миглите. Когато те са дълги и красиви, спокойно може да пропуснете останалия грим по очите.

Не прекалявайте със спиралата, за да не направите миглите слепнати, а и за да не се изцапате в бързината. Ако това все пак се случи, с помощта на клечка за уши, натопена в крем или почистващ лосион, може да поправите грешката.

Не слагайте ярки червила, тъй като те изискват време, за да бъдат нанесени прецизно, а и полагане на контур на устните с молив преди това.

По-добре заложете на гланца за устни или подходящ балсам с цветен оттенък.

С няколко капки парфюм зад ушите и на дланите вече сте готови да започнете делничния ден!

И помнете - няма нужда от излишен стрес и бързане. Колкото повече се бърза, толкова по-голяма е вероятността да не успеете да се справите с нищо smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти