Най-красивите рокли, печелили награда "Оскар"

Мерил Стрийп, Луита Нионго и Дженифър Лорънс с техните Оскар-рокли
Снимка: Getty/Images

Лилия Огнянова

Казват, че една жена може да завладее света, стига да е с правилните обувки. Ние бихме допълнили и рокля!

В навечерието на Оскар-ите се замислихме каква треска за мода е налегнала всички официално поканени на церемонията и най-вече тези, които имат шанс да спечелят златната статуетка.

И ако някой си мисли, че това е излишна суета, нека знае, че добрият външен вид показва уважение първо към теб, а след това и към околните.

Затова с каква рокля ще пристъпиш на червения килим и ще увековечиш награждаването си е от огромно значение за всяка една актриса не само в Холивуд, но и по света.

Не можем да забравим златното аристократично вълшебство, дело на  Lanvin, което Мерил Стрийп разходи по подиума, за да получи Оскар-а си за невероятното си превъплъщение в Маргарет Тачър във филма „Желязната лейди“.

Гуинет Полтрой беше като изскочила от някоя красива приказка с изключително нежната бледорозова рокля на „Ralph Lauren“, с която получи наградата на Академията за ролята си във „Влюбения Шекспир“.

А какво да кажем за Холи Бери и нейната възхитителна рокля на „Elie Saab“! Бери получи Оскар за ролята си във филма „Балът на чудовищата“.

Разбира се, могат да се дадат още много примери – фантастичната синя рокля с изцяло гол гръб на Guy Laroche, носена от Хилари Суонк, когато взе Оскар за „Момиче за милион долара“, както и сатененото вълшебство на  Yves Saint Laurent, с което бе облечена Кейт Уинселт, когато получи златната статуетка за ролята си в „Четеца“.

Можете да разгледате едни от най-красивите рокли, с които актрисите са получавали своя Оскар в галерията ни ТУК!

Припомнете си кои са тазгодишните номинирани за наградите на Академията:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти