"H&M" показа новата си колекция

На представянето на колекцията "Isabel Marant pour H&M" в Париж присъстваха (от ляво на дясно): актрисата Дженюъри Джоунс, актрисата Одри Тоту, дизайнерката Изабел Маран и актрисата Фрейда Пинто
Снимка: H&M

С улично парти в сърцето на френската столица шведската марка "H&M" ("Ейч енд Ем") представи колекцията "Isabel Marant pour H&M". Както вече писахме, серията мъжки, дамски дрехи и аксесоари e дело на родената в Париж дизайнерка Изабел Маран.

Известни личности, сред които актрисите Одри Тоту, Фрейда Пинто и моделите Алек Уек и Олга Куриленко, бяха специални гости на модната проява. Стартът на колекцията "Isabel Marant pour H&M" бе даден с кинематографски похвати, включващи снимки, видеоклипове и модели на фона на оживена градска атмосфера, уловила бохемската енергия на Маран и заредена от живите изпълнения на небезизвестния американски хип-хоп изпълнител Grandmaster Melle Mel и рапърското трио "The Sugarhill Gang".

Вчерашното събитие поднесе на гостите порция от уличния живот на Париж в началото на 90-те години на миналия век, когато Изабел дебютира със своята едноименна линия. Присъстващите се пренесоха в атмосферата на бирариите, неоновите табели, пицариите, магазинчетата за сувенири и подправки, търговците и спокойно разхождащите се минувачи.

Колекцията, която включва най-популярните модели от кариерата на дизайнерката, бяха показани чрез фотографии, видеа и хора, подбрани на случаен принцип от улицата. Тъй като Париж е градът, който представлява неделима част от стила и живота на Маран, съвсем логично бе решено точно там да се отпразнува пускането на пазара на колекцията ѝ, която се очаква на 14 ноември в около 250 магазина по света и онлайн, както и в България.

"Искахме да покажем колекцията реалистично и лежерно, а не по екстравагантен начин, присъщ на червения килим. Точно така гледам и на работата си. Създавам дрехи за всички, а светът, който виждам около себе си, е непрестанен източник на вдъхновение за мен. Затова бе съвсем естествено решение да избера градската среда за фон на събитието. И мястото трябваше да е Париж, защото този град е част от моята ДНК", сподели Изабел Маран.

"Убедена съм, че е важно да се сътрудничи с утвърдените дизайнери, към които младите момичета се стремят и да се създава мода, която е не само красива и стилна, но и достъпна като цена", допълни актрисата Фрейда Пинто.

"Уличното веселие бе идеалният начин да представим колекция, която излъчва енергията на модерния парижански стил. Смятам, че тази колекция за жени, мъже и младежи улавя изтънчения и бохемски дух на Изабел, и се надявам клиентите ни да се зарадват от появата на нейните творения, както и ние", каза Маргарета ван ден Бош, творчески консултант на "H&M".

* Видео от самото представяне на колекцията "Isabel Marant pour H&M", състояло се на 24 октомври в Париж.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти