Маски за лице с мандарини

Маски за лице с мандарини
Снимка: netinfo

Мандарините са прекрасни, вкусни и много ароматни плодове. Със сигурност в последните дни хапвате много от тях, но освен за ядене, от тях може да се получи чудесна маска за лице.

За суха и нормална кожа може да пробвате следното - изсушена кора от мандарина се смиля в кафемелачка, смесва се с една чаена лъжица заквасена сметана и един разбит жълтък.

Нанасяте сместа на лицето, оставяте да престои за 15-20 минути и свалете с помощта на памучен тампон, натопен в топла вода.

За свиване на разширени пори и премахване на мазния блясък опитайте следната мандаринена маска - една мандарика без кора се намачква и се смесва с две супени лъжици кисело мляко. Добавяте няколко капки прясно изстискан лимонов сок и бъркате до получаване на хомогенна смес. Помадата престоява върху лицето за 15-20 минути, след което се изплаква с хладка вода.

За ексфолиация на суха кожа използвайте обелена и настъргана мандарина, една чаена лъжичка сметана и супена лъжица овесени ядки или ечемик. Всички съставки се смилят в блендер и се нанася на лицето с леки, масажиращи движения. След 15 минути отстранявате сместа с помощта на салфетка, а след това изплаквате кожата с топла вода. При нужда нанесете подходящ подхранващ крем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти