Да стегнем кожата

Да стегнем кожата
Снимка: Thinkstock

След отслабване кожата се отпуска и е застрашена от проявата на стрии. Много е важно това да се предотврати, а как може да стане това, споделят от Kozmetikata.com.

От основно значение за доброто състояние на кожата са нивата на колаген. Именно той отговарят за нейната стегнатост и еластичност.

И така, има няколко процедури, които ако правите редовно, кожата ще е стегната и опъната.

Първото, което е от значение, е разбира се, физическото състояние на тялото. Малко джогинг, плуване или друг спорт, натоварващ цялото тяло, частично стяга и кожата, намираща се върху натоварваните мускули.

Контрастните душове са друг удачен начин за справяне с проблема. Рязката промяна на температурата води до повишаване на циркулацията на кръвта и нивото на кислорода в нея.

Температурните аномалии при контрастните душове помага за укрепване и нормализиране на нервната, кръвоносната, ендокринната система, мускулно-скелетната система, имунната система и е отличен начин да се подпомагане организма да се справи с физиологични и психологически стрес.

Благодарение на студените обливания и обтривания, кожата и съединителните тъкани стават еластични.

Необходимо е тонизиране и овлажняване на кожата, както отвън така и отвътре.

Пийте много вода, преминете на подходящ хранителен режим (такъв е средиземноморският начин на хранене), хидратирайте кожата с подходящи продукти. Не забравяйте да пиете витамини, и хранителни добавки богати на омега 3, 6 и 9 мастни киселини.

Почиствайте кожата добре, за да може да диша. Използвайте ексфолиант за тяло поне веднъж седмично. Той ще отстранява периодично горния мъртъв слой клетки, а това подобрява цялостното състояние на кожата.

Добавяйте няколко капки бебешко олио във ваната, докато се къпете.

Така кожата ви няма да изсъхва от почистващите продукти и дори ще става по мека, приятна на допир и по-стегната. Ако нямате вана или не ви се занимава да я пълните и да се киснете, то след душ, докато тялото е още влажно, намажете с бебешко олио или подходящо за вашата кожа натурално масло. Влагата ще помогне кожата да абсорбира по-добре хидратиращите продукти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти