Билки за коса

Билки за коса
Снимка: Thinkstock

Че косата е един от основните носители на женствеността, го знаем всички. Затова и се стремим да имаме колкото се може по-здрава, блестяща и красива коса.

За целта не жалим средства и време, като има и дами, които наистина са обсебени от косата и безупречната си прическа.

През лятото често могат да се появят проблеми с косъма – изтощаване и изсъхване от слънцето, морската вода, или пък проблеми със скалпа, поради по-честото изпотяване.

Пазарът е залят с най-невероятни и разнообразни козметични продукти, но днес ще ви дадем няколко природни лека за проблеми с косата.

Все пак колкото по-натурално, толкова по-добре, а природата ни дава всичко нужно, за да се справяме без излишна химия.

Ето няколко билки, които биха се отразили чудесно на косата ви.

Розмарин
От незапомнени времена маслото от розмарин се използва като средство за защита срещу всички видове проблеми на скалпа и раздразнения. Освен това е и чудесно лечение за мазната коса. Повече за розмарина вижте ТУК.

Мащерка

Ако страдате от пърхот или загуба на косата, направете си чудотворна смес от настройка с мащерка и розмарин. Намажете с нея косата в продължение на 20 мин и изплакнете. Повтаряйте процедурата 4-5 пъти за дългосрочен ефект.

Лайка

От незапомнени времена блондинките използват лайката за засилване и поддържане на русата коса. Най-лесното, ако и вие сте със светла коса и искате да ѝ придадете повече златен блясък през лятото, е да изплаквате косата си със чай от лайка. Освен цвета лайката ще стимулира растежа на косата.

Невен

Невенът има противовъзпалителени свойства и се използвана в медицината и козметиката от векове. Той действа добре на всякакви кожни проблеми, включително и на дразнене на скалпа. Етеричното масло от невен придава допълнителен блясък и подсилва цвета на кестенявата коса. Повече за него можете да прочетете ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти