Как да приключим навреме с всички коледни приготовления

За да не сте участници в такъв сюжет
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защо се получава така, че всички празнични задачи редовно остават за последно, а после си скубем косите, че не сме се сетили по-отрано да организираме графика си, за да свършим всичко навреме и както трябва. Ако обаче тази Коледа искате малко повече спокойствие, по-добре вземете мерки още отсега.

Не се скатавай
Няма защо всяка година почти цялата тежест около подготовката за празничните дни да пада върху раменете на жените. Време е и мъжкото съсловие да се заеме с част от задачите по организирането на празника. Преценете кой в какво е по-добър като дейности, за да може процесът да бъде максимално хармонизиран.

Ако вие умеете да избирате точни подаръци, оставете партньора ви да състави менюто за коледната вечеря или обяд. За родителите пък е важно да включат и децата в приготовленията. Така малчуганите хем ще се занимават с нещо, хем ще свършат малко полезна работа.

Безкраен списък
Направете си план, но не в главата, а такъв, който е написан, включващ всички задачи за изпълнение и пазаруване. А за да ви е още по-лесно, съставете един списък с подаръците за близките и втори с хранителните продукти. Сега сте по-свободни и може да си отделите половин час вкъщи, за да затворите тази подточка от вашите задължения.

Много шум за нищо
За да избегнете задръстванията, но този път от хора из търговските улици, молове и магазини, пазарувайте възможно най-рано през деня или по-късно вечер. Интернет пазаруването също е добра алтернатива за вечно заетите.

Перфектната вечеря
Тя ще се получи само ако не сте изнервени. Не е необходимо да се залостите с дни в кухнята, защото в супермаркетите се продават доста готови предястия и десерти, които ще ви спестят нерви (особено за незапалените кулинари) и някой и друг час.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти