Как да се обличаме за работа

Как да се обличаме за работа
Снимка: netinfo

Не е лъжа поговорката, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат. Начинът на обличане е особено важен и изборът на облекло не бива да бъде омаловажаван.

Когато работите с други хора обаче, е особено важно да знаете как да подберете адекватен на работната обстановка тоалет.

Експертът по кариерно развитие Никол Уилямс дава няколко съвета на дамите какво да не си позволяват да носят на работното място.

Силен парфюм
Въпросът с миризмите е много деликатен. За вас един аромат може да е особено приятен, но друг да не може да го понася. Няма нужда от вас да се лее аромат на облаци и да задушавате околните. Ако прецените, може да замените парфюма си с ароматен лосион за тяло. Важно е само да не се носи от вас силна и натрапчива миризма, а просто мимолетно благоухание.

Дрехи, наподобяващи и разкриващи бельо
Всякакви щедро изрязани топове, прозрачни блузи, къси поли, мрежести чорапогащници и закачливо подаващи се от панталона панделки са забранени, освен ако не упражнявате по-особен вид професия и не се изисква изрично от вас да се разхождате предизвикателно пременени.

Облекло за фитнес
Освен ако не сте треньор по пилатес, йога или аеробика, не е оправдано да идвате в офиса по маратонки, клин и ластичен потник. Може все пак във вашата фирма да няма строг дрес код и да няма нищо лошо в това да ходите с анцуг на работа, но все пак се съобразете с естеството на професията си, когато избирате сутрин дрехи от гардероба.

Пайети, блестящи камъни и подобни
Запазете блещукащите аксесоари и дрешки за излизанията вечер, а за работа предпочетете нещо по-неутрално и не чак толкова дразнещо окото.

Тениски с надписи
Може да ви се вижда страшно забавно да имате блузка с надпис "You Rock My World" (Ти разтърси света ми), "I'm the Boss" (Аз съм шефът) или нещо подобно, но се замислете дали би ви било удобно да отидете на среща с шефа си, носейки тениска с подобен надпис. Винаги може да обличате подобни дрехи извън офиса, но в работно време по-добре сложете нещо друго.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти