Как да се храним по време на пътуване?

Как да се храним по време на пътуване?
Снимка: Thinkstock

Обикновено разваляме изградения режим на хранене, когато тръгваме на път. Настроеното съзнание, че "си почиваме" ни прави доста по-отпуснати и способни да неглижираме значението на храната.

Постоянното бързане, ако сме на бизнес-пътуване, задълженията покрай децата на почивката или пък нарушеният сън заради снощния бар на плажа, най-често се оказват "пречки" пред това да мислим колко полезно и здравословно е това, което слагаме в устата си, когато не сме си вкъщи.

Има няколко неща, които може да направите и да се погрижите за хранителния си режим по време на почивката.

* Опаковайте си храна от вкъщи, независимо дали ще пътувате с автобус, кола, влак или самолет. За да избегнете смачкването на сандвичите, сложете ги в пластмасова кутия. Снабдете се със сурови ядки, твърди плодове - например ябълки, които няма да се смачкат в багажа ви.


* Пийте много течности по време на пътуването. Чай, фреш, вода, прясно мляко, айран. Избягвайте алкохола, кафето и газираните напитки. Има ли нужда да казваме защо?


* Винаги имайте подръка нещо за ядене – това е единствният начин да не прегладнявате. Когато човек прегладнее, започва като че ли да мисли по друг начин – "важно е да хапна нещо, да не ми стане лошо" и се захваща с първото нещо пред очите си.

А ако имаме плодове, ядки или крекери в чантата или в хотелската стая, едва ли ще изпаднем в състоянието "зверски глад".

* Избягвайте да се храните в заведения тип "фаст-фууд" – бургери, дюнери, тестени закуски. Е, разбира се, ако сме на място, известно с невероятните си тестени изделия, ще ги опитаме. Важно е да не станат основно наше меню.

* Не пропускайте закуската. Особено когато сме в хотел или къща за гости с повече звезди, тя дори е включена в цената. Закуската зарежда със сили и ни държи сити до обяд, а и какво по-хубаво от дух и тяло, пълни с енергия, готови да покорят всяко местенце, на което са попаднали?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти