"Приятели" е най-добрият сериал на всички времена

"Приятели" е най-добрият сериал на всички времена
Снимка: Getty/Guliver

Ако през 90-те си следил живота на Моника, Рейчъл, Фийби, Чандлър, Рос и Джоуи, си имал щастието да наблюдаваш случването на най-добрия сериал на всички времена - "Приятели". 

Той оглави класацията на 100-те най-добри сериали на всички времена, съставена от "Холивуд Рипортър" на базата на анкета, в която са участвали 2800 души с непосредствено отношение към развлекателната индустрия – режисьори, продуценти, актьори.

"Приятели" е създаден е от Дейвид Крейн и Марта Кауфман. Излъчва се от 1994 до 2004 г. Разказва историята на група приятели от Гринуич Вилидж, Манхатън, Ню Йорк.

Финалният епизод на сериала е проследен от около 51,1 млн. души. В него играят Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Матю Пери, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк. Носител е на много награди, сред които 6 "Еми" и "Златен глобус".

| Още: Актьорите от сериала "Приятели" - преди и сега

На второ място е американският драматичен сериал "В обувките на Сатаната", създаден и продуциран от Винс Гилиган. Излъчва се от 2008 до 2013 г. Поредицата неколкократно е отличавана с наградите "Еми".

"В обувките на Сатаната" разказва историята на Уолтър Уайт (Брайън Кранстън), учител по химия, борещ се с поставената му в началото на сериала диагноза – рак на белите дробове. В желанието си да подсигури финансово бъдещето на своето семейство той започва живот на престъпник, произвеждащ и пласиращ метамфетамин, заедно с един от неговите бивши ученици Джеси Пинкман (Арън Пол).

Трети е класиран "Досиетата Х". Американският научнофантастичен сериал е създаден от Крис Картър. В него главните роли са поверени на Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън. Излъчва се от 1993 до 2002 г.

В "Досиетата Х" Духовни играе Фокс Мълдър, а Андерсън – Дейна Скъли. И двамата са агенти на ФБР, които разследват паранормални явления. По време на разследванията, агентите се сблъскват с правителствени заговори, извънземни (или смятани за такива)

В класацията на най-добрите телевизионни сериали на всички времена следват хитовият "Игра на тронове" и криминалната поредица "Семейство Сопрано", заели съответно четвърто и пето място.

| Още: Захари Бахаров ще участва в "Игра на тронове"

"Семейство Симпсън", най-дълго просъществувалият телевизионен сериал, е на 10-а позиция.

Вашият любим сериал попада ли в тази класация?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти