Мерилин Монро оживя на МЕТ Гала и още най-впечатляващите визии от звездната нощ

След като МЕТ Гала беше отменена през 2020 г., най-голямата модна нощ най-после се състоя, макар и преместена от месец май за септември.

Тази година музеят Метрополитан отбелязва откриването на новата изложба на Института по костюми „В Америка: лексикон на модата“, каквато беше и темата на бала в понеделник вечер. По този повод много от звездните гости бяха заложили на някой от цветовете на американското знаме, а други бяха вдъхновени от емблематични личности от историята на САЩ.

МЕТ Гала
Снимка: Getty

Сред тях се отличи Били Айлиш, която е и съпредседател на тазгодишното събитие. Всички я сравниха с Мерилин Монро заради обемната светла рокля с дълъг шлейф на Oscar de la Renta, допълнена от къса прическа. За да се съгласи да носи дреха на модната къща обаче, 19-годишната изпълнителка успява да получи дума, че от Oscar de la Renta ще преустановят производството и продажбата на продукти с естествена кожа - промяна, към която марката е приканвана от години.

МЕТ Гала
Снимка: Getty

Не липсваха и противоречиви тоалети като този на Balenciaga върху Ким Кардашиян, облечена в черно от (буквално!) глава до пети.

Ким Кардашиян МЕТ Гала
Снимка: Getty

Вижте още звездни гости на МЕТ Гала в галерията долу.

Блясък, вдъхновен от Америка, на МЕТ Гала 2021

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти