За да не затлъстеем на стола пред бюрото

За да не затлъстеем на стола пред бюрото
Снимка: netinfo

Всеки знае, че никак не е добре да прекара цял ден в седнало положение. Ако работата ви е свързана със стоене пред бюро, със сигурност трябва да извършвате повече физическа активност.

Проблемът със седенето по цял ден е, че човек лесно свиква с него и когато му се наложи да се движи за по-дълъг период от време, се изморява бързо и изпитва нужда да седне и да си почине.

Специалистите съветват всички, чиято работа в свързана с по-продължително прекарано време в седнало положение, да стават и да се раздвижват колкото се може по-често. Ето и няколко съвета как да си изградите навик да ставате от стола.

Говорете прави
Винаги щом се наложи да говорите по телефона, се изправяйте. Почти всеки ползва безжичен телефон, затова нямате оправдание да стоите на стола.

Разходка след обяд
Не пропускайте обядът, той е важно ядене за дена. Ако ви се доспива, след като хапнете, има две решения - да ядете по-малко и да се разхождате след като се нахраните. Движението в обедната почивка е особено важна, за да може да си починете от работата и да "презаредите" батериите за следобеда.

Избягвайте пейките
Когато сте на разходка в парка, не търсете веднага свободна пейка, на която да седнете, а наистина се разходете. Няма смисъл да прекарвате и почивката си в седнало положение.

Вършете сами задачите си
Вместо да молите някой колега да ви налее чаша с вода или да ви вземе нещо от магазина до офиса, станете и изпълнете задачите сами. Освен това може да си спестите ползването на асансьор за няколко етажа. Качването на стълби е изключително полезно за организма, а и е добра физзарядка.

Може да пробвате и упражнения в офис среда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти