Вредни среднощни навици

Вредни среднощни навици
Снимка: netinfo

Загасяте лампите, мушкате се под завивки и полагате глава на възглавницата - звучи толкова лесно, но понякога има неща, които могат да осуетят пълноценната и здравословна нощна почивка.

Скърцане със зъби
Известно още като "бруксизъм" е проблем, който далеч не засяга само малките деца. Повечето хора дори не се усещат, че вечерно време скърцат със зъби, но няма как да не ги сполетят страничните проблеми - образуване на пукнатини по зъбите, повишаване на чувствителността им и разрушаване на имайла. Стресът е един от най-честите причинители на бруксизъм. Може да се консултирате с вашия стоматолог и той да ви препоръча подходящ протектор за зъбите. Няма да е особено приятно да спите с него, но е добро временно решение на проблема.

Смучене на бонбони
Много хора, които имат проблеми с гърлото или синусите, са си изградили навика да взимат смучеща таблетка за този проблем преди лягане, за да спят по-спокойно. Това обаче не е препоръчително, тъй като повечето от тези бонбони съдържат захар, която както всички знаят, вреди на зъбите. Намерете някакъв друг лек, който да ви избави от кашлицата и запушените синуси.

Спане на стара/неподходяща възглавница
Колкото и да ви е удобна, старата възглавница трябва да бъде сменена от нова. Причината е, че след няколко години обикновените възглавници изменят формата си, което води до схващания, болки и изкривявания. Отделно в тях се събира прекалено количество прах, което все по-трудно се почиства, а вие вечер дишате. Затова не се притеснявайте да сменяте възглавницата си с нова. Може да намерите далеч по-удобна и анатомично оформена, на която да спите по-удобно и здравословно.

Висока температура
Това може да е най-сигурната причина, която да ви кара да спите неспокойно, да се въртите в леглото и отвивате. Добре е стаята преди лягане да се проветрява и температурата да е по-ниска. Прекалената топлина в стаята води до изсушаване на въздуха, което може да доведе до кашляне през нощта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти