Създадено за НеоMагни Преумора

Вече сте уморени след отпуската? Нормално е, ето как да си помогнете

а
Снимка: iStock/Getty Images

Чувствате ли се вече много изморени от работния режим и тръгването на училище на децата, макар че е още началото на активния сезон?

Да, нормално е. Оказва се, че много хора в много страни съобщават за този феномен на преумора още през октомври.

Причините за това може да са много. Все пак всички ние преживяхме едни предизвикателни две години и изчерпахме запасите от си от спокойствие, търпение и енергия да посрещаме всеки ден нови и нови предизвикателства.

Сега вече, когато всичко малко или много се нормализира, не можем да очакваме, че ще се впуснем с нови сили в живеенето, просто защото още не сме възстановили запасите си от енергия.

За щастие, има начин да „включите зарядното“ и да вкарате  нови сили в тялото си. Може да се доверите на доказани във времето билки и витамини, които подобряват работата на тялото и ума:

а
Снимка: iStock/Getty Images

Йерба мате

Векове наред местните жители на Южна Америка пият настойка от зелените листа на мате. Тя ги тонизира, избистря ума им, дава им енергия за битките.

В наши дни битките са на друго поле, но йерба мате отново идва на помощ. Чаят от листа на мате действа като кафе, но без негативните ефекти като сърцебиене.

Доказани са положителните свойства на растението за възстановяване на енергията, за подобряване на храносмилането и чувството за релаксация.

Женшен

На другия край на света – в Азия, от Китай, през Индия, чак до Сибир, друга билка помага на хората да имат енергия за всички важни неща в живота си – женшен.

Женшенът неслучайно се нарича „коренът на живота“. Неговите многобройни ползи отдавна са го превърнали в легенда. Но той наистина тонизира, лекува, енергизира и спомага за доброто функциониране на целия организъм. Спортистите го харесват, защото им помага да се възстановят по-лесно след натоварване.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Магнезий

Този добре познат минерал отговаря за над 700 основни функции в тялото. Нужен е на костите, на мозъка, на храносмилането (защото усвоява глюкозата), на мускулите, на кожата.

Важен е и за функцията на черния дроб – енергийната „батерия“ на нашето тяло.

Липсата на магнезий е сред основните причини за бързото настъпване на умора, раздразнителност и потиснато настроение.

Витамини от В групата

Ако трябва да ги определим с една дума, тя ще бъде „жизненоважни“. Витамините от В-групата, особено витамин В2, В6, В9, В12 се включват в почти всички функции на тялото.

Те участва в обмяната на веществата, в синтеза на редица хормони, в изграждането на клетките на мозъка и сърцето, нужни са за здравето на черния дроб, определят дали ще се чувстваме изпълнени с енергия или напротив – уморени и депресирани.

a
Снимка: Neo Magni

Приемането на този енергизиращ коктейл всъщност не е труден, защото всички тези подкрепящи съставки са събрани в малката таблетка Неомагни Преумора.

Магнезият в нея се отличава се с добра биоретенция, т.е приетият от таблетката магнезий се усвоява в много голяма степен от организма и заема мястото си там, където е нужен – в клетките, в мозъка, в черния дроб.

Екстрактите от женшен и йерба мате, както и витамините от В групата допълват този енергиен микс и правят деня по-лесен и лек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти