Създадено за Kölln

Топ 3 изкусителни закуски по време на пости

Kolln
Снимка: NetInfo

По това време на годината сред сложните задачи на всяка една от нас е да измислим вкусни, здравословни и зареждащи с енергия и усмивки закуски, спазвайки в същото време Коледните пости. 

Факт е, че един от най-хубавите и семейни празници - Коледа, наближава. Но как да се справим с изкушенията до тогава? Просто си създаваме нови такива, съобразени с постите. 

Предлагам ви моите Топ 3 изкусителни и питателни закуски за всякакви поводи - от забързани сутрини, през мързеливи уикенди, до похапване в движение.

Kolln
Снимка: NetInfo

Кекс с овесени ядки и кайсии за мързеливи уикенди

Този богат кекс е перфектен за студените дни и се консумира задължително в компанията на любими хора и чаша ароматен чай сутрин или соева напитка! Вкъщи го обожаваме, защото е супер здравословен - богат на фибри и витамини, благодарение на белия овесен флейкс Kolln и без захар - замествам със сироп от агаве. Ето защо си позволяваме да похапваме от него по повече без никакви угризения. 

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. бял овесен флейкс Kolln
  • 1 ч.ч. затоплена соева напитка Joya Soya Natural
  • 2 ч.ч. ръжено брашно
  • 1/2 ч.ч. ситно нарязани сушени кайсии 
  • 1 с.л. джинджифил на прах
  • 2 ч.л. сода бикарбонат
  • 140 мл растителна мазнина (олио или кокосово масло)
  • 1 ч.ч. сироп от агаве
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 1 щипка сол 

 

Начин на приготвяне:

Заливате белия овесен флейкс Kolln с горещата соева напитка, захлупвате съда и оставяте настрани, докато се приготвят останалите съставки.

Пресявате брашното заедно със содата. Към тях прибавяте сушените кайсии, джинджифила и щипка сол. 

В отделна купа смесвате мокрите съставки - сиропа от агаве, оцета и мазнината. Добавяте и кашата от овесения флейкс. Получената хомогенна смес изсипвате бавно в купата със сухите съставки до добиването на еднородна смес.

Изсипвате всичко в предварително намазнена форма за печене и печете на предварително загрята на 170 фурна до пълна готовност.

Kolln
Снимка: NetInfo

Класическо мюсли с бадемова напитка за забързани делници 

Обичам традиционното пълнозърнесто мюсли на Kolln с плодове, защото това е супер вариант за сутрините, в които всички бързаме. Дарява ни с енергия, засища ни, богато е на фибри, тиамин, Витамин Е, Цинк, магнезий. Моята малка тайна е ароматното бадемова напитка, която добавя допълнителен вкус.

Необходими продукти:

  • 75 грама традиционно пълнозърнесто мюсли Kolln
  • 200 мл бадемова напитка Joya Mandel 
  • филетирани бадеми

 

Начин на приготвяне:

Затоплете бадемовaта напитка, но не я кипвайте. Прибавете богатото на витамини мюсли и изчакайте 5-10 минути да поеме, а сухите плодове в него да набъбнат, омекнат и отпуснат своя аромат. Така ще се насладите пълноценно на вкусове като ябълка, фурми, стафиди, кайсии, банани, червени боровинки. За разкош и по желание поръсете със запечени на сух тиган филетирани бадеми.

Kolln
Снимка: NetInfo

Гранола барчета с шоколад за из път 

Често през деня бързаме и нямаме никакво време да седнем и да се заредим с енергия от нещо вкусно и здравословно. А е толкова лесно да си направим едни чудни и пълни с витамини гранола барчета вкъщи и така винаги в чантата ще имаме под ръка домашна, качествена и пълна с енергия храна. Пък и вкусна! Нямам търпение са ви споделя за любимите на всички барчета, пълни с енергия.

Необходими продукти: 

  • 250 г крънчи мюсли с бял шоколад и какаови бисквити Kolln
  • 120 г намачкани банани
  • 80 мл соева напитка Joya Soya Natural 
  • 140 г нарязани боровинки
  • 2 с.л. кленов сироп
  • 1 ч.л. разтопено кокосово масло
  • 1 пакетче ванилия на прах

 

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180 градуса и намажете с кокосово масло правоъгълна тава (кръгла също ще свърши работа, но нарязването на барчета ще стане на триъгълничета накрая).

В купа разбъркайте кокосовото масло, кленовия сироп и намачкания банан до получаване на гладка смес. След това добавете соевата напитка и ванилията и отново разбъркайте добре.

Изсипете крънчи мюслито и боровинките и внимателно разбъркайте.

Изсипете и разстелете равномерно върху тавата.

Притиснете, за да се оформи равен слой и печете максимум 15-20 минути. Поглеждайте непрекъснато, за да не изгори - все пак всяка фурна има своите специфики. Извадете тавата, оставете да изстине до пълна готовност и нарежете на 10 равни барчета.

Да ви е сладко! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataliya Takova (@natalisbeauty) on

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти