Рецептите от Hell's Kitchen: Паста карбонара с поширано яйце

карбонара
Снимка: Thinkstock

Издаваме една по една рецептите от Hell's Kitchen. Не изглеждат трудни, но явно напрежението по време на предаването си казват своето. 

На вас, понеже няма кой да ви вика, че не сте поширали яйцето както трябва, ви пожелаваме приятно готвене :) 

карбонара
Снимка: Thinkstock

Продукти за една порция

Прясна паста, сварена – 120гр

Яйца – 1бр

Бекон - 40гр

Шалот – 20гр

Бяло вино – 60мл

Сметана – 100 мл

Сол

Пипер

Зехтин

Пресни билки

Начин на приготвяне

В подходящ съд кипваме вода със сол за сготвянето на пастата. Поставяме прясната паста и варим за около 3-4 минути на силен огън.

В друг съд добавяме вода и оцет, нагряваме водата до 90 градуса и помощта на лъжица правим водовъртеж. Поставяме суровото яйце в средата на съда и пошираме за около 4-5 минути до готовност. 

За соса: В тиган задушаваме на умерен огън шалот и бекон. След това гасим с бяло вино, когато то изври на 80%, добавяме сметана. Овкусяваме със сол и пипер и смесваме с вече готовата паста.

Още рецепти: 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент