Два дни на плодове и зеленчуци седмично са по-добрата опция от всекидневната диета

Плод и зеленчук
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жените, които консумират два дни седмично само плодове, зеленчуци и крехко месо губят два пъти по-лесно килограми в сравнение с тези, пазещи непрекъснати диети 168 часа в седмицата.

До тази констатация са стигнали учени от университетската болница в Манчестър, които анкетирали 115 жени, подлагайки ги на три различни хранителни режима.

Първият от тях включвал прием на 650 калории два дни седмично, изключващи всякакви въглехидратни продукти (като паста, хляб, картофи) и прекалено мазни храни. През останалите пет денонощия на дамите им било позволено да си похапват каквото искат, но без да се стига до преяждащи крайности.

Във втората група нещата се припокривали с гореспоменатата схема, но с тази разлика, че двата дни, изключващи въглехидратите позволявали на доброволците спокойно да надвишат бариерата от 650 калории.

В третата графа пък влизали всички онези представителки, ограничаващи се 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата от всякакви мазни храни, въглехидрати и алкохол.

След тримесечни тестове резултатите показали, че дамите, които са спазвали първия вариант на диетата са се разделили с близо четири килограма излишна маса, а тези от третата категория свалили само скромните двe килцa.

Според д-р Мишел Харви, която е един от експертите, провели проучването, това се дължи именно на въпросните два дни, включващи само плодове, зеленчуци и чисто месо. Харви е на мнение, че ефектът от приема им продължава и през останалите денонощия от седмицата, като ни помага да слабеем още по-бързо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти