Никога не е късно да влезете във форма

Никога не е късно да влезете във форма
Снимка: Thinkstock

Това, че годините минават, а свещичките върху тортата стават толкова много, че накрая не искате нито свещи, нито торти, нe означава, че трябва да мислите за себе си като за стара, немощна жена.

Младостта се крие в духа, не в цифрите на ЕГН-то.

Както вече ви показахме, и на 80 години може да изглеждате и да се чувствате добре.

Сега ново проучване пък доказва, че никога не е късно да се научиш да плуваш или да практикуваш по-често този спорт, дори и да си минал 60 години.

Изследването е публиквано в европейския журнал по приложна физиология. То разкрива резултатите на група дами над 60 години, които в продължение на 24 седмици посещавали класове по водна аеробика два пъти седмично.

След края на експеримента всички показали по-добри жизнени резултати, издръжливост, висок тонус и добро настроение. Също така изследванията отчели до 15% намаляване на телесните мазнини и 8 на сто спад в кръвното налягане.

Всички дами се убедили, че въпреки възрастта си, могат да правят това, което им харесва, както и доста неща, за които не са си и мислели.

Упражненията във вода се отразяват по чудесен начин на цялата мускулатура както на млади, така и на по-възрастни или бременни жени.

За дамите в менопауза се препоръчват всевъзможни видеове физическа активност, които помагат за регулирането на метаболизма и възвръщане на самочувствието.

Разбира се, никой не говори за упорити тренировки и състезания, както и за покриване на нормативи. Все пак трябва и да изпитвате удоволствие от това, което правите. 

Няколко пъти седмично може да се отделя по малко време за практикуване на по-ненатоварващ спорт, активни разходки в парка или водна аеробика.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти