Най-лошият ден за започване на диета е днес

Най-лошият ден за започване на диета е днес
Снимка: netinfo

Ако си избирате ден за започване на диета, нека не е днес. Според проучване, понеделник е най-неблагоприятният ден за започване на нов хранителен режим. Събота или неделя са далеч по-подходящи.

Според изследването, започващите диета в понеделник е по-вероятно да си върнат килограмите до седмица и дори да се окажат по-тежки, отколкото са били преди.

Сайтът Теско Дайет провел проучване сред определен брой жени, които са спазвали диети през последната година. Говорител на Теско обобщава резултатите така:

"Психологически, спазващите диети са по-мотивирани да продължат режима си на хранене, ако са започнали в началото на седмицата."

88% от стартиралите диета в събота и неделя успяват да се задържат на едни килограми и да не си върнат старите.

Проучването е установило още, че средно жените се подлагат по три пъти на година на диета. Повечето обаче зарязват диетата си още в петък, след като седмицата им е била тежка и през уикенда искат да си починат и от работа, и от хранителен режим.

Снимка: Thinkstock

Според Теско Дайет всичко опира до психологическата нагласа на дамите, тяхната воля и желание да отслабнат. Стресът на работа, забързаното ежедневие и липсата на спорт са другите пречки пред здравословния режим на хранене и неуспешното спазване на диета.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти