На каква възраст започваме да трупаме килограми?

На каква възраст започваме да трупаме килограми?
Снимка: Thinkstock

Възрастта, на която е най-вероятно да започнем да трупаме килограми е 38 – за жените – и 44 – за мъжете. Виновни за това са яденето на две вечери, чувството на улегналост в отношенията и дългото работно време.

Ново проучване, проведено от компания за хранителни добавки, разкри, че опасната зона за жените е между 35 и 40, а 38 е най-опасната възраст за напълняване. Анкетираните жени посочват тази възраст и твърдят, че е по-малко вероятно да започнат да наддават тегло след това, тъй като перспективата да навършат 40 ги мотивира да започнат да отслабват отново.

Най-уязвимата възраст за наддаване на тегло при мъжете идва по-късно - 36 на сто казват, че почват да трупат килограми между 40 и 45. Мъжете отбелязват 44 като най-опасната възраст за наддаване на тегло – което се дължи до голяма степен на това, че тяхната кариера е във връхна точка и те просто нямат време за физически упражнения.

В изследването жените подчертават редица фактори като причини за това, че периодът между 35 до 40 е най-типичен за увеличаване на теглото. Майчинството е отбелязано като причина от 34 на сто от анкетираните. Те казват, че често ядат вечеря два пъти в един ден - веднъж с децата си и веднъж със своите партньори по-късно вечерта.

Бракът е друг фактор - 32 на сто от жените твърдят, че са наддали тегло, след като се устроили с дългосрочен партньор. 22 на сто от мъжете пък казват, че разводът е основен фактор.

Въпреки това, най-популярната причина за напълняване на мъжете на средна възраст е работата - 36 на сто твърдят, че те са твърде заети с кариерата си, за да ходят на фитнес.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент