Как да се радвате на зимата, ако спускането със ски не ви е любимо

Как да се радвате на зимата, ако спускането със ски не ви е любимо
Снимка: netinfo

Случвало ли ви се е да гледате как хубавичко вали сняг навън, да си помислите за миг, че може би трябваше в тоя живот да се научите да се спускате със ски, но после веднага да се откажете от тази мисъл, защото летенето с главата надолу просто не е „вашето“?

Е, добре дошли в клуба, както се казва.

Зимните спортове са много хубаво занимание, гаранция за приятни зимни дни и добро здраве, стига обаче да ви харесва адреналина.

Снимка: netinfo

Но какво ако не ви харесва? Да стоите само на дивана в замърсения град и да броите дните до първа пролет? Не.

И за нас, необичащите адреналина, има място в планината, но не по стръмните писти, а по утъпканите туристически пътеки, които можете да изминете със ски, но ходейки по равно.

Снимка: netinfo

Такъв тип ходене е изключително полезно както за тялото, така и за ума. Изгаряте много калории, прочиствате съзнанието и сте в досег с природата и чистия въздух. Нещо, което през зимата категорично ни липсва.

Най-приятната част от ски ходенето е, че нямате нужда от скъпи карти за лифт, може да се практикува и в равнината, стига да има сняг и винаги можете да спрете и да пиете един чай, без опасност някой да ви връхлети.

Трябва обаче да се прави разлика между ски туринг, което включва ходене нагоре и спускане надолу, т.е трябва да сте скиор, и разходката със ски или снегоходки, за която ние искаме да ви вдъхновим. Използват се пистите за ски-бягане. Има ги във всички големи зимни курорти, просто разпитайте. 

Снимка: netinfo

В крайна сметка една едночасова разходка сред природата и снега ще ви се отрази чудесно, без значение дали сте със ски или не.

Просто не стойте само вътре от октомври до април, изпускате много радосни мигове и красиви спомени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти