Как да пазим диета по-лесно

Въобще не ви забелязвам
Снимка: Getty/Guliver

Никой диетичен режим не би имал успех, ако не държим изкъсо своята мотивация и постоянство, за да не ги катурнем по склона на инертността. Вярно е, че изкушаващите вкусотии дебнат от всеки ъгъл, но с малко тренинг на волята лесно ще ги надхитрим, а вталяващият ефект ще ни накара да се усмихваме все по-често и самодоволно.

На първо място е важно да осъзнаем, че мотивацията не е постоянна величина. Уви, не я получаваме даром като коледен подарък, затова трябва непрекъснато да се стараем и да намерим начин да я опазим. Мотивацията е строго индивидуална. Така че вместо да зависим от външни кризи, които да нарушат процеса на отслабване, можем да намерим свой начин да събудим мотивацията си, да предизвикаме реакциите си и да се заредим с енергия до постигането на нашите цели.

Всъщност мотивацията е възможност, а не бреме или нещо досадно, а ето и няколко идеи, които могат да ни помогнат този процес да се случи.

Мислете защо
Направете списък с поне 10 причини защо искате да отслабнете или да не пълнеете. Ако вече сте го правили, но не върши работа, съставете нов. След това го сравнете с предишния. Всеки път, когато започнете да губите мотивация, прочетете списъка и го използвайте като стимул да се придържате към старанието си.

Отделете повече внимание
Ако просто си кажете "Някой от следващите дни ще започна", едва ли нещата ще се случат. Независимо дали стартирате нова диета или се връщате към фитнеса или друг спорт, трябва да се придържате към решението си всеки ден, за да видите резултати. Знайте, че стриктният план е 100% необходим. Също както и внимателното придържане към него.

Няма отказване
Когато не ви се мисли за диетата или програмата с упражнения, това е обикновено моментът, в който имате най-много нужда от тях. Затова (освен ако не сте физически неразположени) не позволявайте на настроението да предопределя действията ви. Измислете си нови начини да се мотивирате и продължете да спазвате програмата, дори когато не ви се иска да го правите. Тогава и само тогава резултатите трудно ще ви изневерят.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент