Как да пазим диета по-лесно

Въобще не ви забелязвам
Снимка: Getty/Guliver

Никой диетичен режим не би имал успех, ако не държим изкъсо своята мотивация и постоянство, за да не ги катурнем по склона на инертността. Вярно е, че изкушаващите вкусотии дебнат от всеки ъгъл, но с малко тренинг на волята лесно ще ги надхитрим, а вталяващият ефект ще ни накара да се усмихваме все по-често и самодоволно.

На първо място е важно да осъзнаем, че мотивацията не е постоянна величина. Уви, не я получаваме даром като коледен подарък, затова трябва непрекъснато да се стараем и да намерим начин да я опазим. Мотивацията е строго индивидуална. Така че вместо да зависим от външни кризи, които да нарушат процеса на отслабване, можем да намерим свой начин да събудим мотивацията си, да предизвикаме реакциите си и да се заредим с енергия до постигането на нашите цели.

Всъщност мотивацията е възможност, а не бреме или нещо досадно, а ето и няколко идеи, които могат да ни помогнат този процес да се случи.

Мислете защо
Направете списък с поне 10 причини защо искате да отслабнете или да не пълнеете. Ако вече сте го правили, но не върши работа, съставете нов. След това го сравнете с предишния. Всеки път, когато започнете да губите мотивация, прочетете списъка и го използвайте като стимул да се придържате към старанието си.

Отделете повече внимание
Ако просто си кажете "Някой от следващите дни ще започна", едва ли нещата ще се случат. Независимо дали стартирате нова диета или се връщате към фитнеса или друг спорт, трябва да се придържате към решението си всеки ден, за да видите резултати. Знайте, че стриктният план е 100% необходим. Също както и внимателното придържане към него.

Няма отказване
Когато не ви се мисли за диетата или програмата с упражнения, това е обикновено моментът, в който имате най-много нужда от тях. Затова (освен ако не сте физически неразположени) не позволявайте на настроението да предопределя действията ви. Измислете си нови начини да се мотивирате и продължете да спазвате програмата, дори когато не ви се иска да го правите. Тогава и само тогава резултатите трудно ще ви изневерят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти