Създадено за Doppelherz

Есенни хитринки за здраве

Есенни хитринки за здраве
Снимка: iStock/Getty Images

Есента официално е тук със своите прохладни утрини, приятно топли следобеди и студени нощи. Променят се дърветата, небесните пейзажи стават по-живописни, но все пак, когато се разхождаме навън, винаги е добре да имаме под ръка връхна дреха. Есента е романтичен сезон, тя стимулира творчеството и носи уют, но и дава зелена светлина на настинките и вирусите. Това е така, защото след горещото лято човешкото тяло по-трудно минава в есенен режим и има нужда от пренастройка, прекалибриране и подготовка за предстоящата зима.

За много хора преходът към студените месеци е свързан с напукани устни, кихане и кашлица, втрисане, чувство за умора, цялостна промяна в настроението, меланхолия и тъга. Това са знаци, че имунната система има нужда от подсилване. На помощ идват естествените природни бустери, които засилват съпротивителните сили в организма.

Снимка: Doppelherz

Джинджифилът затопля тялото и подобрява кръвообращението като по този начин намалява рискът от сърдечно-съдови проблеми, а същи регулира храносмилането и помага при редица храносмилателни проблеми. Широкоразпространена в Европа и Азия, тази подправка съдейства за намаляване на оксидативния стрес и е една от тайните за поддържането на силна имунна система.

Черният бъз също е добре познат в народната медицина. Той има силни антиоксидантни свойства благодарение на флавоноидите, които съдържа и които работят в полза на предотвратяването на увреждания на клетките. Черният бъз осигурява естествена защита срещу редица вируси и бактерии, като подобрява метаболитните процеси и, също като джинджифила, спомага доброто храносмилане. Има благотворен ефект при простудни заболявания и инфекции на горните дихателни пътища.

Снимка: iStock/Getty Images

Витамините А, С и D, в комбинация с цинк, са жизнено необходими за нормалното функциониране на имунната система и за поддържането на оптималното здраве на човешкото тяло. Те спират атаките на болестотворните организми и осигуряват естествена защита, спомагат за доброто състояние на костите и мускулите и така се борят с признаците на умора. Цинкът предпазва клетките от оксидативен стрес и допринася за нормалния метаболизъм на макрохранителните вещества.

Лактоферинът е изключително силен естествен имуностумулант. Това е съставка, която представлява натурален глюкопротеин и има водеща роля в защитата на организма. Успешно се бори с редица вируси и е ефективен срещу бактериални инфекции. Като силен актиоксидант, лактоферинът намалява вредното въздействие на свободните радикали, повишава съпротивителните сили на тялото и предпазва органите от увреждане. 

Лактоферинът намалява действието на болестотворните микроорганизми и е един от компонентите на имунната система, които увеличават броя на най-силното оръжие срещу патогените в тялото, а именно на NK-клетките (клетките-убийци). Той има силно антибактериално действие като изолира свободното желязо и така възпрепятства свободния растеж на бактериите.

Лактоферинът има и редица антивирусни свойства, свързани с активното отклоняване на вирусните частици от прицелните клетки, тъй като ползва същите липопротеини, които ползват и много от познатите вируси като херпес симплекс 1 и 2, цитомегаловирус, вирусът на хепатит С, HIV, хантавирус, ротавирус, полиовирус тип 1 и човешки респираторен синцитиален вирус. Ако патогенът вече е проникнал в човешката клетка, лактоферинът потиска репликацията му.

Снимка: Doppelherz

Лактоферинът е основната съставка на Допелхерц® Авиралекс - специално разработен комплекс от естествени съставки, който подкрепя и подсилва имунната система. Продуктът е под формата на капсули и се приема по една капсула на ден. Освен лактоферин всяка капсула съдържа и останалите воини на добрия имунитет, а именно екстракти от джинджифил и черен бъз, цинк и витамините А, С и D.

Допелхерц® Авиралекс се приема за превенция или при първите симптоми на есенно неразположение, за да зареди тялото със сила и нова енергия и за да бъде есента пъстър сезон за радост, романтика, движение и повече време на открито сред неподражаеми природни пейзажи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти