Днес честваме Световния ден на здравето

Днес честваме Световния ден на здравето
Снимка: Thinkstock

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето, както и основаването на Световната здравна организация през 1948 година.

Темата на деня за 2014 г. е "Високото кръвно налягане".

Международният ден на здравето се чества от 1950 г. – годишнина от влизането в сила на устава на Световната здравна организация през 1948 г.

По традиция, у нас на този ден празнуват всички работещи в сферата на здравеопазването.

На 7 април се пожелават професионални успехи и се говори за добро здраве и дълъг живот.

Тези, които са поели огромната отговорност в битката за пълноценен живот знаят, че никога няма да получат това, което са заслужили.

Но има друго. Това е усещането, което другите не са преживели – да работиш в името на доброто здраве, което помага на хората да живеят пълноценно. Усещането, че така трябва да се работи и ръководи в този изключително важен сектор – здравеопазването.

На Световния ден на здравето от 8:30 часа, в аулата на МБАЛ "Токуда болница София", ще се състои официалната част по откриването на Първата конференция по персонализирана медицина, организирана в България.

Организатори на събитието са първата създадена в България Асоциация по персонализирана медицина, сдружение на учени, медицински и здравни специалисти, пациенти и обслужващи звена.

Събитието ще събере на едно място международни и европейски експерти в областта, представители на пациентски организации, чуждестранни гости и др.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти