Да преборим диабета

Да преборим диабета
Снимка: netinfo

Пиенето на вода, освен всички останали плюсове, може и рязко да намали опасността от развитие на диабет от втори тип. Това установиха американски учени от Харвард.

Те откриха ново доказателство, според което замяната на подсладените със захар напитки с вода може да доведе до отслабване и помага за намаляване на опасността от диабет от втори тип със 7%.

"Има убедително доказателство, че честата консумация на подсладени напитки се свързва с повишена опасност от наднормено тегло и диабет. На път сме да докажем, че тези напитки увеличават и опасността от сърдечни заболявания", обясни професор Франк Ху от Харвардското училище по обществено здраве.

"За да намалим опасността от затлъстяване и от кардиометаболични заболявания, е важно да ограничим потреблението на подсладени напитки и да ги заменим с по-здравословни като водата и чай или кафе без захар", допълни той.

Диабетът увеличава опасността от сърдечно заболяване с пет пъти. С течение на времето той може да предизвика проблеми със зрението и да увреди нервите, което води до язви на краката.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти