5-те най-ефективни начина за отслабване

5-те най-ефективни начина за отслабване
Снимка: Thinkstock

Росица Костадинова

Казват, че тялото за лятото се прави зимата. И са прави. Затова и аз самата се сетих, че имам да свалям от 2 до 10 килограма (зависи на кой плаж съм решила да отида).

А времето си върви, а до юли месец има точно 4 месеца. Разумен период за здравословно отслабване.

Нека започнем от следното... „Много по-лесно е да промениш тялото си, отколкото съзнанието си“. Затова аз започнах да се подготвям вътрешно за тази промяна преди доста време. Психически..., докато си хапвах торта пред телевизора.

И след около месец и половина подготовка на съзнанието реших, че е време. Не помня точно как ме удари като вълна желанието да отслабна най-после, но съм почти сигурна, че съм видяла снимка, на която дори не съм могла да се позная.

Започнах лека-полека да изчиствам тялото си всичко, което се е натрупало през последните дни, за да мога да започна начисто.

Какво имам предвид? Просто за около седмица започнах да ям по-чисто и по-малко. И да пия малко повече вода.

Намирам за доста мотивиращо за мен и за тялото ми да започна постепенно промяната си, а не изведнъж. Така то не се стресира и не изпада в режим на съхранение на енергията.

И така моето приключение в света на отслабването започна...

Ето и моите 5 най-ефективни начина за сваляне на излишни килограми:

1. Внимавам какво ям и по колко.

Калориите са всичко, което ти трябва, за да качиш и да свалиш тегло. Да, трябва да внимаваш колко протеини, въглехидрати и мазнини приемаш и да набавяш на тялото си нужното количество от всичко това всеки ден. И все пак само едно нещо ни кара да отслабваме – калорийният дефицит. Това означава чисто и просто, че колкото калории са нужни на тялото ти сега, за да поддържаш теглото си, ще се наложи да ги съкратиш с няколко стотин, за да видиш резултат. Ако „пазиш“ теглото си с да кажем 3000 калории на ден, за да свалиш килограми, ще трябва да ги смъкнеш до 2500.

Снимка: Thinkstock

2. Вече не пия калории.

Знам, че обичаш да пиеш от време на време кола или сода, натурален сок и по някоя чаша алкохол. Обаче в секундата, в която ги спреш, ще видиш резултат. Това са напитки, които имат прекалено високо съдържание на захар. Замени я тази кола с една чаша вода.

И нищо няма да ти стане от една чаша вино, дори и две в събота вечер. Аз предпочитам вторник.

3. Имам реалистични очаквания и си поставих нормални цели.

Няма как да сваля 15 килограма за месец и половина и да очаквам да се чувствам добре. Правила съм го, после качих 25. В огледалото изглеждах добре, но това ен са правилно свалени килограми и именно затова си се върнаха при мен и си доведоха другарчета даже.

Лекари, треньори и всякакви други експерти по здравословно хранене и диетология ще ти кажат, че е правилнод а се сваля между 0,5 и 1 кг на седмица. И са прави! Всичко, извън тази норма ще навреди и стресира тялото ти. И по-лошо... ще се върне двойно по теб. А ние не искаме това, нали? 5 - 7 килограма за 2 месеца ми звучи прекрасно вече и знам, че няма да навреди на тялото ми.

Снимка: Thinkstock

4. Спорт му е майката.

Не съм от хората, които обичат да тичат на въображаема пътечка за реалните 40 минути. Това ме побърква, фитнес залите са най-отвратителните места за мен. Като се замисля май никой не спортува вече там, всички само се снимат или се зарибяват. Или ти продават нещо. Аз се пробвах и се наложи да си сваля филм на телефона, за да мога да изтърпя вътре. Обаче толкова обичам да се разхождам из парка с часове или да стана сутрин и да направя една 15-минутка,з а да ми започне денят прекрасно.

Снимка: Thinkstock

5. Отслабване чрез заместители.

Да си кажа честно не съм пробвала още този метод, но мисля от другата семдица да го включа в цялостната си програма. Имам доста приятели, които са пробвали начина и за доста от тях се оказа ефективен. Препоръча ми го моя приятелка, която дълго време имаше проблем с килограмите и не разполагаше с абсолютно никакво време да готви и да се занимава със специални храни. Става дума за заместители на хранене под формата на шейкове и барове. Вече съм избрала подходящия за мен и моето стресирано и претоварено тяло и ще ви пиша отново как ми е подействал. Но ако гледам моята приятелка, значи ще се справи прекрасно.

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти