5 причини да ядете стафиди всеки ден

5 причини да ядете стафиди всеки ден
Снимка: iStock

Стафидите се получават чрез изсушаване на гроздовия плод. Дори да не фигурират в списъка ви с любими хранителни продукти, със сигурност сте усещали вкуса им в бисквити, десерти, мюсли и други храни. 

Знаете ли, че тези мънички цветни вкусотии всъщност са складирали изключително полезни вещества с висока хранителна стойност? Те действат като енергийна бомба и са богат източник на калций, желязо, фибри, които имат силата да ви доставят красотата и магнетизма на гръцка богиня! Освен това имат положителен ефект върху активността на централната нервна система, ускоряват мисловния процес и увеличават кръвообращението.

Ако все още имате някакви съмнения, вижте в нашата галерия какви са най-големите ползи от редовната консумация на стафиди. Сигурни сме, че ще успеем да ви убедим да ги включите в здравословния си хранителен режим още днес.

Препоръчваме ви да ги консумирате, като ги накисвате предварително във вода и ги добавите като съставка в шейкове, смутита, салати и под формата на здравословна закуска с мляко и овесени ядки. 

Към галерията >>>

Предлагаме ви няколко специални рецепти със стафиди, които да опитате още днес:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти