13 апетитни предястия, които спокойно могат да заменят вечерята ви

вкусно храна вино предястие апетайзер
Снимка: iStock

Често когато ни се налага да посрещаме гости се чудим какви малки чудеса да приготвим, така че едновременно да ги впечатлим и да не губим цял ден в готвене. Друг път пък ни се хапва просто нещо леко и вкусно за вечеря с чаша (или две?) вино.

Така наречените апетайзери изпълняват именно тази функция – подходящи са както за рязадка за лежерно събиране с приятели или за предястие преди основното, така и за лека вечеря, когато просто си мечтаете да прихапнете нещо вкусно в края на дългия работен ден.

Разбира се, италианците са майстори в това отношение и тяхната философия за храната е нещо, от което винаги можем да черпим вдъхновение. Ако сте били във Венеция, няма как да не сте опитвали традиционните за региона чикети. Чикетите представляват малки хапки, най-често брускети, които сервират във всеки бар или ресторант като мезе за виното.

Хубавото при апетайзерите е, че има толкова много варианти за всеки възможен вкус – от бутер тесто с тиквички и брускети с рикота до печени смокини с прошуто.

Звучи ви изискано и трудно? Всъщност е много лесно, стига да имате няколко идеи под ръка за вдъхновение!

13 вкусни и лесни предястия

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти