Майки, дръжте приятелите си под ръка

Социална мрежа
Снимка: netinfo

Християн Немски

Да имаш дете си е работа на 24-часов работен ден, седем дни в седмицата, а да не говорим, ако бройката на домочадието е на път да нарасне. Но има и жени, които непрестанно се оправдават с децата си и забравят, че съществуват и разни други хора от живота им преди да станат майки, които са отдавна позабравени и е крайно време да влязат в играта.

Ало, ало!
Приятелите ви звънят, пращат съобщения и имейли, но покрай повиването на бебока, приготвянето на поредната кашичка и пеенето на приспивни песни, тези телефонни обаждания и електронни писма остават като глас в пустиня за вашето внимание.

Ако продължавате в същия дух оазисът от свестни хора около вас ще се превърне в абсолютен мираж и после ще има да го търсите тогава, когато отново ще искате да избухнете (демек купонясвате) или просто да поговорите като в доброто старо време с онези приятели, които толкова дълго пренебрегвахте.

За да не стигате дотам, просто им драснете два реда или им върнете обаждане, че ще се чуете малко по-късно, за да знаят, че не са непрестанно в ролята на игнорирани, която доста бързо ще им омръзне.

Треска в събота вечер
Крайно време е човек от близкото ви обкръжение (визираме баби или съпруг) да ви замести за някоя от нощните смени, а вие вече предварително да сте се разбрали с приятели къде и как ще оползотворите вечерта далеч от дома. Защото смяната на картинката и темите на разговор дори за час, два ще освежат затормозения ви от майчински грижи ум.

Само не изпитвайте вина, че сте оставили децата за някоя и друга вечер без вас, тъй като бащинската роля също трябва да влиза в действие пък било то и от време на време.
Е, на жените с образцови съпрузи - Честито!

Нов приятел, нов късмет

Дръжте приятелите си близо, а тези с деца под ръка още по-близо. Майките събрани на едно място понякога са като секта за околните, но комуникацията помежду им може да роди безценни съвети от сорта на - как да накарате детето да яде повече или да плаче по-малко, къде са най-евтините дрехи, храни и всякакви теми, за които не сте и подозирали, че ще се разпали каквато и да била дискусия.

Майки с майки се срещат на обичайните места като детски площадки, паркове, градинки, магазини и молове.

Не бъркайте нещата
Не бъркайте онези приятели от горния абзац с тези познати край вас, за които майчинството не е приоритет номер едно. Не ги изморявайте с бебешки теми табута за тях, а отделете минутите си заедно на разговори, които да ви разсеят от майчинските тревоги.

За малки и големи
Не изолирайте децата от вашите приятели, а ги канете по-често на гости, за да свикват с новите попълнения във вашия живот. Така хем ще прекарате време с близките на сърцето ви хора, хем ще държите малчуганите под око. Същото се отнася и за моментите, когато сте на шопинг или някъде другаде из града.

Предложете на вашите приятели да ви придружат в замяна на безценната ви компания и малко мощни детски викове, които ще озвучат идиличния пейзаж напълно безплатно.

На първо място
Дори и да сте уморени и къщата ви да не е в безупречен вид, предпочетете компанията на приятелите вместо тази на парцала, с който така или иначе рядко се разделяте. Защото социалните контакти със сигурност ще се отчетат с положителен знак на вашата енергия и след това - лекотата, с която подреждате и разтребвате ще трае много по-дълго.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти