Днешните деца затънали в материализъм?

Днешните деца затънали в материализъм?
Снимка: netinfo

Според анкета проведена във Великобритания, новото поколение расте много по-материалистично настроено, отколкото старото.

Според анкетираните британци материализмът завзема света и повече прилича на зараза, отколкото на временно явление. Най-пострадали от него са децата, които сякаш ценят най-високо материалното. Това ги застрашава да изживеят непълноценен живот с нереализиран потенциал.

Ръководителят на изследването - Боб Райтемайър, който също така е начело на организацията Children's Society, споделя, че детството на съвременните подрастващи може да се определи най-вече като "верига от действия с комерсиален характер, които възпрепятстват интелектуалното развитие".

"Децата трябва да бъдат окуражавани да оценяват себе си заради това, което са като хора, а не заради това, което имат за своя собственост, защото някой им го е купил", продължава своя коментар за Би Би Си Райтемайър.

"Съвременното общество изглежда пренебрегва факта, че създава потомство, което възпитава в краен индивидуализъм и комерсиалност. Някои дори оправдават това с промените в начина на живот през последните десетилетия. Но по какъв начин тези промени игнорират изконните традиции на едно общество!?", заявява д-р Роуън Уилиамс - архиепископ на Кентърбъри.

Други резултати от анкетата показват, че според 69% от запитаните компютърните игри, включващи насилие, правят децата по-агресивни, 90% смятат, че заради рекламите по Коледа родителите харчат за децата си повече пари, отколкото могат да си позволят, а цели 60% вярват, че правителството трябва да се намеси активно, като забрани изцяло рекламите на захарни изделия и т.нар. джънк фууд, адресирана към деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти