Бухтички

Три различни и страхотни рецепти

Бухтички
Снимка: Thinsktock
2 от общо 2 гласа

Какво по-хубаво от това през почивните дни да си направите хубава, богата закуска, каквато през седмицата със сигурност не присъства в менюто ви! Палачинки, пържени филийки, бухтички – истински разкош, който да комбинирате с домашно сладко и да се почувствате като на пир.

Днес ще ви предложим не една, а три рецепти за направата на бухтички.  Първата е класическа френска и включва сметана.

Необходими са:
430 г брашно
1 яйце
половин чаена лъжичка бакпулвер
по половин чаена лъжичка сол и захар
1 чаша сметана
1 чаша олио (или друга мазнина по ваша преценка)

Сметаната се смесва с яйцето и солта и се разбива до пяна. Брашното се смесва със захарта и бакпулвера и се пресява. Добавя се в сметаната и се меси меко тесто. Меси се не повече от минута и се оставя за 20 минути да почине.

Тестото се разточва и с формички се правят малки фигурки или се правят кръгчета с малка чаша. Пускат се във врящо олио, вадят се, отцеждат се на хартия и се сервират с пудра захар или сладко.

Класически бухтички
Необходими са ви:
1 кг брашно
15 г мая
60 г захар
10 г сол
80 мл олио
750 мл вода.

Водата се загрява до 30 градуса и в нея се разтваря маята, като се добавя солта, захарта и брашното. Добавя се и олиото и тестото се разбърква. Оставя се да втаса час и половина на стайна температура. Измесва се още веднъж и се оставя да втаса още половин час. От тестото се късат парченца и се пускат във врящо олио. Вадят се, отцеждат се и се сервират горещи.

Нестандартни бухти
Необходими са:
2 яйца
5 супени лъжици захар
1 ванилия
1 щипка сол

половин чаена лъжичка сода
половин чаена лъжичка оцет за гасене
4 супени лъжици майонеза
1 супена лъжица водка
брашно колкото поеме за меко тесто

Яйцата се смесват със захарта, ванилията и солта. Добавят се майонезата и водката, след това гасената с оцет сода. Постепенно се добавя брашното.

Тестото се разточва и се изрязват кръгчета с малка чаша. Пускат се във врящо олио и се слагат на хартия да се отцедят от излишната мазнина. Поръсват се с пудра захар.

Когато правите бухти, много важно е да ги пържите в загрята мазнина, защото иначе попиват много от мазнината и тестото става прекалено тежко и не се изпържва добре.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти