Паста с печено сирене и чери домати

Паста с печено сирене и чери домати

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

паста - 500 гр

сирене - 400 гр - 6.40 лв

чери домати - 600 гр - 8.38 лв

лук - 1 глава - 0.12 лв

чесън - 4 скилидки - 0.40 лв

зехтин - 100 мл - 1.80 лв

пресен босилек - 1/2 връзки - 0.65 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Свежо, леко кремообразно, с фин баланс между солено и сладко и изкусителния аромат на босилек – ето това ще получите от чиния паста с печено сирене и чери домати. В началото си мислехме, че е много добра идея за предястие, но ни се услади толкова много, че с удоволствие бихме си я хапвали и като основно. С чаша вино удоволствието е пълно, но то съвсем не е задължително.

Тази паста е перфектното ястие за онези малки, но важни моменти, когато искате да се поглезите с нещо специално и вкусно, което обаче да е и лесно за приготвяне. Тава и тенджера, котлон и фурна – друго не ви трябва. Ако работите паралелно, ще имате своята съвършена глезотия от паста с печено сирене и чери домати за по-малко от час. Трикът тук е сосът. Обикновено го варим бавно и дълго, за да постигнем нужната гъстота. Този път продуктите за него отиват във фурната за половин час и след това само ги смачкваме заедно. Дори няма нужда от пасиране. Ако останат малки парченца, те ще направят вкуса и текстурата още по-автентични.

Сервирайте готовата паста с печено сирене и домати веднага. Достатъчно е да гарнирате с малко пресен босилек и настърган пармезан.

Ястието ще ви допадне, защото съчетава наситения вкус на печено сирене с изобилието от сладост и киселинност на печените домати. Тази паста е идеална както за делнични вечери, така и за специални поводи, когато искате да впечатлите гостите си с нещо наистина апетитно и различно.

Опитайте я и споделете дали ви е харесала!

  1. Измийте доматите и ги разпределете равномерно в тава. Добавете настъргания лук и смачкания чесън. Овкусете с черен пипер и сол, залейте със зехтин и разбъркайте добре.
  2.  Нарежете сиренето на правоъгълници, поставете го в тавата, оваляйте в мазнината, така че да се овкуси и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
  3.  През това време сварете пастата по указанията от опаковката. След като е готова, я дръпнете от котлона и я оставете да се отцеди.
  4.  Извадете тавата от фурната и намачкайте сиренето и чери доматите много добре. Добавете ситно нарязания пресен босилек, разбъркайте и добавете отцедената паста. Разбъркайте отново и сервирайте.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти