Картофена салата с репички и целина

Идеална за лятото

Картофена салата с репички и целина
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

600 г пресни картофи
1 връзка репички
1/2 връзка див лук
3 стръка стеблена целина
3 скилидки чесън
2 стръка мащерка
за дресинга:
100 мл зехтин
4 филета аншоа
1 яйце
1/4 връзка магданоз
2 с. л. бял винен оцет
2 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре и се сваряват в подсолена вода, заедно с чесъна и мащерката. Отцеждат се и се охлаждат. 

Оформят се като пънчета. Репичките се почистват и се нарязват на много тънки кръгчета. Слагат се в купа със студена вода, за да се запазят свежи.

Отцеждат се и се разбъркват със ситно нарязания див лук. Целината се обелва и се реже на малки кубчета. 

Яйцето за дресинга се сварява за 3 минути. Пасира се с оцета, зехтина, горчицата, аншоата и магданоза. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Картофите се подреждат в подходяща чиния. Върху тях се поръсва целината, заливат се с дресинга и се украсява с репичките.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти