Техниката за точени кори на Катето Евро

И една вкусна рецепта за тиквеник

Техниката за точени кори на Катето Евро
Снимка:
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

Повечето жени, които ме питат за домашно точени кори, споделят, че е много трудно да се точи.

Според мен даже никак не е сложно, просто трябва желание и практика - разбира се!

Аз още от малка наблюдавах майка ми, която точеше корите много тънки и фини.

Нейната техника за точене, аз никога не можах да постигна, но дори и не съвсем прозрачна, домашната кора е много по-вкусна от купешките.

Така че искам да ви покажа рецептата за домашно точени кори на мама.

Тиквеник с домашно точени кори

 3 чаени чаши пресято брашно
1 чаена л. сол
1  ч.ч. хладка вода
1 суп.л. оцет
2 суп. л. олио

Замесвате тестото и го оставяте да почине около 15-20 минути намазано с олио и покрито с прозрачно фолио.

През това време настъргвате тиквата, добавяте захар на вкус, начукани орехи, канела и ванилия, по желание може и малко настъргана кора от лимон.

Разделяте тестото на 3 топки и грабвате точилката.

Докато точите, непрекъснато поръсвате кората с малко брашно, така че да не ви залепва.

Пожелавам ви успех!

Снимка:
Снимка:
Снимка:
Снимка:
Снимка:
Снимка:
Снимка:

Пишете на Катето Евро на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

За какво използвате лятото?