Пълнозърнести гризини

Хрупкави и много вкусни

4 от общо 2 гласа
70 мин.
Необходими продукти

пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч. 

брашно бяло - 1/2 ч.ч.  

прясно мляко - 1/2 ч.ч. 

бакпулвер - 1/2 ч.л.  

чесън на прах - 1 ч.л. 

риган - 1 ч.л. 

червен пипер лютив - 1 ч.л. 

червен пипер - 1 ч.л. 

ленено семе (може и други семена – мак, сусам) - 1/2 ч.л.

зехтин - 5 с.л.  

сол на вкус

Ако сте любители на домашните крекери и хрупкавите солети, тази рецепта на Mate Kitchen за пълнозърнести гризини със сигурност ще ви допадне. Приготвят се бързо и лесно като детска игра, затова ако си имате малък помощник вкъщи, може да го включите в оформянето им. Опитайте се да ги правите максимално тънки и дълги, за да се получи този хрупкав ефект. Дори и да не ви се получат с еднаква дебелина по цялата дължина, не е фатално. Важното е да са вкусни.

Феновете на пикантното могат да добавят лютив червен пипер. С по-дребни семена като лен и сусам също стават много вкусни. Може да ги сложите в тестото или да оваляте готовите гризини в тях и да ги изпечете така. Ако забравите да посолите тестото, ги поръсете с по-едра сол и ги изпечете като солети, стават чудесни.

Тези пълнозърнести гризини вървят много добре в компанията на крема сирене, месни деликатеси или като допълнение на любима разядка, предлагат от Mate Kitchen. Чаша студена бира също ще им дойде добре. 

Пълнозърнестите гризини издържат до седмица в добре затворена кутия, така че не бързайте да ги изядете всичките наведнъж, колкото и да са вкусни.

Начин на приготвяне:

1. От всички продукти омесете меко тесто, което не лепне.

2. От него оформете тънки фитили с дължина около 30 см. По желание можете да ги оваляте в микс от семена или да ги декорирате по ваш избор.

3. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Ако гризините са по-тънки, ще станат готови за 10-15 минути. Ако ги направите по-дебели, ще са им необходими 25 минути до половин час.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа пълнозърнесто брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти