Любимите пържени картофи с пикантен сос

По рецепта, вдъхновена от испанската кухня

3.33 от общо 6 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 кг картофи
зехтин за пържене
400 г домати на кубчета (от консерва)
3 скилидки чесън
1/2 глава червен лук
1 дафинов лист
2 с. л. зехтин
1 с. л. червен пипер (или 1 с. л. пушен)
1 ч. л. захар
1/4 ч. л. кайенски пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се белят и се режат на големи кубчета. Пържат се на няколко пъти в сгорещения зехтин до полуготовност, за около 8 минути. 

Изваждат се в цедка, за да се отцедят от излишната мазнина. Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина. 

Прибавят се дафиновият лист, червеният пипер, кайенският пипер, доматите, 100 мл вода, сол на вкус и захарта. 

Готви се около 15 минути, дърпа се от огъня и сосът се прецежда през едра цедка. 

Картофите се пържат още веднъж – до готовност. Изваждат се и се отцеждат от излишната мазнина, след което се посоляват. 

Сервират се със соса.

Прочетете още:

Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти