Карфиол с ароматна коричка

Леко пикантен и полят с лимонов сок на финала

Карфиол с ароматна коричка
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 глава карфиол (около 1 кг)
брашно за поръсване
олио за пържене
1 лимон
за панировката:
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. куркума
1 ч. л. смляно чили без семките
1 ч. л. сол
350 мл светла бира

Начин на приготвяне:

Карфиолът се почиства и се накъсва на малки розички. Те се слагат в купа и се поръсват с брашно. Така по-добре ще поемат панировката.

Сухите съставки за панировката се смесват, налива се бирата и се разбърква до хомогенизиране. Трябва да се получи тесто с гъстотата  на това за палачинки.

Розичките се изтупват от брашното и се потапят в панировката. Пържат се, докато станат златисти и се отцеждат върху кухненска хартия. Сервират се веднага, поляти с лимонов сок.

Още идеи за готвене: 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти