Дроб на скара с ароматно масло

Изненадваща идея

Дроб на скара с ароматно масло
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1,2 кг телешки дроб 
50 мл зехтин 
2 с. л. балсамов оцет
за маринатата: 
500 мл прясно мляко 
2 скилидки чесън 
2 стръка салвия 
2 стръка мащерка 
1 с. л. пипер меланж
за ароматното масло: 
200 г краве масло 
1 скилидка чесън 
30 г сушени домати 
1/2 ч. л. сух кориандър 
2 стръка босилек 
2 стръка мащерка 
сол и пипер меланж на вкус

Начин на приготвяне:

Дробът се почиства от жилите и се нарязва на големи и тънки филийки (като малки шницели). Слага се в купа със счуканите чесън и пипер, наситнените салвия и мащерка и млякото. Оставя се да се маринова за 2–3 часа (най-добре за 24 часа). След това се отцежда и се подсушава.

Скарата се намазва със зехтина и дробът се пече от двете страни за около 5 минути от всяка страна. Малко преди да е готов се намазва с балсамовия оцет и се запича за кратко (20–30 секунди от всяка страна).

Продуктите за маслото се смилат в блендер. Сместа се увива във фолио за свежо съхранение като руло и се оставя в хладилник да стегне добре.

Дробът се поднася с ароматното масло.

Други рецепти:

Бирено пиле
Пиле с къри
Печено пиле с майонеза
Ямайско пиле
Печено пиле с билково масло и още нещо

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти