Крем супа от пащърнак, праз и гъби

Великолепие в купичка

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

праз - 2 стръка 

пащърнак - 1 бр  

лук малка - 1 глава 

моркови - 3 бр  

картофи - 3 бр 

гъби - 200 гр 

масло - 50 гр  

крема сирене - 100 гр 

сол - 1 ч.л. 

чубрица - 1/2 ч.л.

суха мащерка - 1/2 ч.л. 

Много есен има във вкуса на тази крем супа от пащърнак, праз и гъби на Mate Kitchen. Много засищаща плътност, сладост, каквато само кореноплодите и празът могат да придадат, лека острота от чубрицата и землист намек от гъбите. Разбира се и млечна мекота, която идва от крема сиренето и маслото. Великолепие в купичка! Няма да можете да устоите.

Тази крем супа от пащърнак на Mate Kitchen е за хладните вечери, когато все още не ви се иска да пуснете лятото да си отиде и ви е трудно да преминете на друг режим на хранене. Супа и салата са перфектната комбинация – нещо топличко и нещо свежо. Няма да сбъркате, ако я поднесете с крутони и лютив пипер. А ако искате, когато я приготвяте, увеличете количеството пащърнак.

Някога този кореноплод е бил масово отглеждан. Голямото му предимство е, че може да се вари или пече, може да го поднесете като гарнитура или да го добавите в яхния, гювеч или супа. Днес е до голяма степен заменен от картофите и се е превърнал в част от микса за корени за супа, който често се продава в магазините, но не е така масово разпространен.

Опитате ли го веднъж, ще му станете почитатели. Има специфичен вкус, варен определено няма да ви допадне, но изпечен с подправки и зехтин или сготвен в комбинация с други зеленчуци е много приятен.

Тази крем супа от пащърнак, праз и гъби е чудесен начин да включите пащърнака в менюто на детето си. Той подобрява храносмилането и подсилва имунитета, богат е на витамин С и фолиева киселина.

Начин на пригтовяне:

1. Измийте зеленчуците и ги нарежете на кубчета.

2. Сложете в тенджера лука, морковите, картофите, пащърнака, праза и гъбите. Залейте с гореща вода колкото да ги покрие и оставете да се сварят напълно.

3. Щом зеленчуците омекнат, подправете с чубрицата, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, добавете маслото и крема сиренето и пасирайте до хомогенност.

4. Ако супата е прекалено гъста, можете да разредите с гореща вода или прясно мляко.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти