Салата с портокал и пушено пиле

Страхотна интерпретация на обикновената зелена залата

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

маруля - 1 бр 

портокал - 1 бр

грейпфрут - 1 бр  

хляб - 3 филийки 

пушено пилешко филе - 50 гр 

зехтин - 40 мл 

балсамов оцет - 40 мл  

мед - 1 ч.л. 

риган - 1/2 ч.л.  

сол на вкус

Ако обичате да експериментирате с вкусовете, вярваме, че тази зелена салата с портокал, грейпфрут и пушено пиле ще ви допадне. Изненадва много приятно, а в същото време ви е нужен съвсем скромен набор от продукти. Основата, разбира се, е от зелена салата или микс от зелени салати. Имаме почистени от ципите парчета портокал и грейпфрут, пушено пилешко месо, сладникав дресинг и чудесни домашно приготвени крутони. Това предложение на Mate Kitchen е още една рецепта, с която можете да излезете от клишето зелена салата с репички, краставици, зелен лук и варено яйце. И доказателство, че с малко повече въображение от обикновената маруля можете да направите всякакви необикновени вкуснотии.

Знаем, че много от вас вероятно ще повдигнат вежди, когато чуят за салата с портокал, но този плод не е само за сокове и десерти. Той не е толкова сладък. Освен това имаме и грейпфрут, с който категорично ще се отървете от нагласата, че ядете плодова салата.

Много е важно двата цитруса във вашата зелена салата да бъдат старателно почистени от ципите, защото те горчат. За целта ви е нужен много остър нож, по възможност с късо острие. Пазете пръстите си, защото след второто парче сокът от плода потича и ножът лесно може да се отплесне и да се порежете, предупреждават от Mate Kitchen.

Харесваме свежата салата с портокал и пушено пиле, защото можете да си я приготвите по всяко време на годината. В студените месеци ще бъде приятен намек за слънце и тропици, а през лятото – разнообразие, когато се уморите от домати, краставици и чушки.

Начин на приготвяне: 

1. Нарежете хляба на кубчета. Прехвърлете ги в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги с риган и малко зехтин, разбъркайте и ги изпечете на 180 градуса докато се зачервят от всички страни. От време на време ги разбърквайте, за да не изгорят.

2. През това време обелете портокала и грейпфрута. Едната половина на плодовете запазете за сок за дресинга, а другата почистете от ципите и жилките и нарежете на кубчета.

3. В голяма купа накъсайте салатата на едри парчета. Прибавете нарязаните цитруси и нарязаното на тънки ленти пилешко филе.

4. Пригответе дресинга, като разбъркате заедно зехтина, балсамовия оцет, меда, по 2 с. л. сок от портокал и грейпфрут и сол на вкус.

5. Разпределете изстиналите крутони върху салатата, полейте с дресинга и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти