Рулца от патладжан

С крема сирене и риба тон

4.4 от общо 5 гласа
70 мин.
Необходими продукти

патладжан - 2 броя 

риба тон в собствен сос - 1 консерва 

сирене "Крема" - 250 гр

магданоз - 1/3 връзки 

лимонова кора - 1 с.л. 

олио за пържене - 200 мл 

сол на вкус

Студени рулца от патладжан с крема сирене и риба тон звучат примамливо в горещите вечери. За предястие със студен аперитив или като основно ястие в компанията на по-голяма салата са чудесни. Те носят вкуса на лятото. Месести патладжани, нарязани на тънко, лекото сирене „Крема“, свежестта на пресния магданоз… 

Хубавото на тези рулца от патладжан на Mate Kitchen е, че можете да ги приготвите по два начина. Изборът зависи от това колко здравословно сте настроени. Можете да изпържите патладжана или да го изпечете на оребрен тиган. Тук е важно да уточним, че ако го изпържите, наистина поема повече мазнина, но пък с него рулцата стават по-елегантни и имат красив златист цвят. С изпечен патладжан трябва да очаквате и разлика във вкуса.  

Добре е, преди да поднесете готовите рулца от патладжан с крема сирене и риба тон, да ги оставите в хладилника за поне половин час, съветват от Mate Kitchen. По-вкусни са, когато са охладени. Освен това давате възможност на плънката да се стегне и да бъде по-лесна за ядене.

Начин на приготвяне: 

1. Нарежете патладжаните надлъжно на филии с дебелина около 0,5 см, посолете ги и оставете за 30 минути в наклонена тавичка да се оцедят от горчивия сок.

2. В тиган с нагорещено олио запържете патладжана и оставете върху салфетка да се изцедят. Ако предпочитате по-здравословен вариант, можете да го изпечете на грил тиган, както е показано във видеото.

3. В купа намачкайте сиренето, добавете рибата тон, настърганата лимонова кора и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте и с лъжица сложете от сместа върху всяка от изпържените филии патладжан.

4. Навийте на рулца и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти