Печени пълнени картофи

🥔🥔🥔

3.9 от общо 10 гласа
Необходими продукти

4 големи картофа

500 г каменна или морска сол

3 резена бекон

3 стръка пресен лук

1/2 връзка див лук

1/4 ч.ч. течна сметана

200 г кашкавал

щипка индийско орехче

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Използвайте сорт картофи "мити". Почистете ги и ги измийте добре без да ги белите. Надупчете ги с вилица. Сипете солта в тавичка и я разстелете равномерно. Поставете картофите върху солта и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути  или до омекване.

Оставете картофите малко да изстинат и ги разрежете на две. Издълбайте вътрешността на всяка половина внимателно, с помощта на лъжица. Вътрешността на картофите сложете в купа, а лодките подредете отново в тавата със солта.

Поставете лентите бекон в студен и сух тиган. Включете котлона и оставете бекона да се карамелизира на умерен огън. След като изстине, го нарежете на ситно. Добавете го при вътрешността на картофите.

С помощта на преса за пюре намачкайте картофите заедно с бекона. Добавете към тях нарязания на тънки колелца пресен лук и нарязания на ситно див лук (отделете малко за сервиране). Добавете настъргания кашкавал и течната сметана. Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.

Напълнете лодките със сместа. Поръсете с малко настърган кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.

Поднесете пълнените картофи топли, поръсени с малко нарязан див лук.

Прочетете още по темата:

Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти